luni, 18 iunie 2007

S-a extras Varianta 11 la Limba Romana



Ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei a extras, în această dimineaţă, varianta cu numărul 11 pentru prima probă a testelor naţionale, la limba şi literatura română, examen care urmează să fie susţinut de aproximativ 230.000 de elevi. Pentru proba de limba şi literatura română, elevii sunt sfătuiţi să demonstreze ce ştiu respectând indicaţiile de rezolvare şi nu apelând prea mult la memorie.

În premieră pentru elevii români, se cunosc deja variantele de subiecte, pentru care Ministerul Educaţiei a stabilit o nouă modalitate de extragere. Variantele de testare, câte 100 pentru fiecare materie, au fost postate pe site-ul ministerului Educaţiei încă din 15 ianuarie.

Profesorii au formulat multe variante de teste tocmai ca să excludă posibilitatea ca soluţiile să fie învăţate pe de rost. Procedura e aceeaşi: în fiecare zi de examen se va extrage o variantă de subiect, iar specialiştii consideră că dacă un elev a parcurs sistematic materia la clasă nu ar avea nici cea mai mică problemă să ia note de trecere. Pe site-ul Ministerului Educaţiei, www.subiecte2007.edu.ro, sunt postate peste 13.000 de variante de subiect, elaborate de 1.000 de profesori.

Varianta extrasă în dimineaţa examenului va fi preluată în centrele de testare de pe internet. Tot în dimineaţa probei, o comisie de profesori selectaţi din rândul celor care au redactat subiectele va veni în sediul Centrului pentru Elaboarea Baremelor de Evaluare - metoda de corectare va fi stabilită, aşadar, după începerea examenului, pentru ca orice suspiciune de fraudare să fie eliminată.
Varianta 11,link catre ea(pe fond mov):

http://www.realitatea.net/media/document/document_001_00069433_1182147824_00.pdf


Sursa: www.realitatea.net



Elevi batausi (dobitoci)

Violenta a devenit cuvantul de baza in scolile din Romania. De la inceputul lunii mai si pana acum, patru cazuri au socat parintii si elevii si au pus pe jar autoritatile. Un baiat de 16 ani a murit in chinuri groaznice dupa ce a fost batut la scoala, o eleva din Vaslui si-a ucis cu sange rece nou-nascutul, iar o alta a premeditat si si-a injunghiat o colega. Saptamana trecuta, un alt elev din Galati a fost batut cu bestialitate.

Suceava: Ciprian Tanase si Calin Podaru, ambii in varsta de 16 ani, elevii care l-au omorat in bataie pe Florin Anton , de 16 ani, sunt cercetati, in continuare, pentru lovituri cauzatoare de moarte. Tragedia s-a petrecut pe 11 mai, la Grupul Scolar Dumbraveni, unde Florin era elev in clasa a VIII-a. Se pare ca baiatul a deranjat-o pe una dintre colege. Aceasta si-a alertat varul, elev la aceeasi scoala, si un prieten al lui, cerandu-le sa-l bata pe Florin. Victima a murit, dupa cateva zile, in chinuri groaznice la spitalul din Iasi.

Vaslui: In urma analizelor, medicii au descoperit ca eleva din Vaslui care a taiat cu o lama de barbierit gatul propriului copil nou-nascut a fost agresata sexual de mai multe ori. Fata a fost supusa unei expertize psihiatrice, joi. Desi nu a fost facut un anunt oficial, un doctor, membru al comisiei, ne-a spus ca in proportie de 99% verdictul va confirma faptul ca fata a avut discernamant in momentul in care a comis crima. Pe 11 mai, Oana Catalina Iftimie , eleva in clasa a X-a, a nascut in baia caminului dupa care si-a ucis fatul. Apoi, a pus cadavrul intr-o punga si l-a aruncat in cosul de gunoi din toaleta. Punga cu fatul mort a fost descoperita de femeia de serviciu.

Galati: Bogdan Ionut Cheferiuc , elev in clasa a IX-a a Liceului Economic 'Virgil Madgearu', a fost batut, saptamana trecuta. Baiatul, care a fost gasit zacand intr-o balta de sange, a fost batut de prietenul unei colege de clasa, cu care avusese cateva discutii aprinse. Atat lui Bogdan, cat si Gabrielei Mihaila, colega de clasa de la care a pornit scandalul, li s-a scazut nota la purtare, lui la 6, iar ei la 4, profesorii considerand ca amandoi au fost vinovati. Fata va fi transferata la alt liceu.

Mehedinti. Laura Balaci Stancioiu (14 ani), eleva din municipiul Drobeta-Turnu Severin care a injunghiat-o de mai multe ori pe colega ei de clasa, Izabela Marcu , s-a prezentat, joia trecuta, la Institutul de Medicina Legala Craiova, pentru expertiza psihiatrica in vederea stabilirii discernamantului. Medicii care i-au facut analizele preliminare au stabilit ca agresoarea sa fie internata, de astazi, la Clinica de Neuropsihiatrie Infantila Craiova, unde va incepe expertiza medico-legala pentru a se stabili care este starea de sanatate mintala a Laurei.

Cele doua eleve cu care Laura a spart un apartament din Severin nu vor mai fi anchetate. Se pare ca Izabela aflase de furt si le avertizase ca va sesiza politia, motiv pentru care Laura ar fi injunghiat-o. Victima este in afara oricarui pericol insa merge la doctor de doua ori pe saptamana.



Sursa: www.libertatea.ro