marți, 19 iunie 2007

Au aparurt JOCURILE ANTI CANCER !



Reputaţia neonorabilă a jocurilor video referitoare la faptul că produc dependenţă şi promovează un stil de viaţă sedentară este reabilitată prin natura terapeutică pe care unele jocuri o dovedesc.

Pe livescience.com este prezentat un nou joc care intră cu succes în categoria jocurilor terapeutice, creat de organizaţia nonprofit HopeLab. Acesta se poate dovedi o modalitate productivă de petrecere a timpului în cazul pacienţilor tineri, diagnosticaţi cu o formă de cancer, ajutându-i pe copii să lupte cu boala la propriu şi la figurat.
Jocul se cheamă "Re-mission" şi constă într-o călătorie structurată în 20 de niveluri prin corpurile unor pacienţi fictivi suferind de diferite tipuri de cancer. Bineînţeles că şi adulţii sau persoanele sănătoase pot juca acest joc. Ideea de bază a dimensiunii terapeutice a jocului este aceea de a da pacienţilor sentimentul că deţin controlul asupra bolii lor.

Jucătorii controlează un robot animat, pe nume Roxxi, care aruncă în aer celulele canceroase şi luptă împotriva infecţiilor bacteriene. Utilizatorii trebuie, de asemenea, să gestioneze efectele secundare reale, periculoase.

REZULTATE. Studii realizate pe tineri bolnavi de cancer care au jucat acest joc arată că probabilitatea ca aceştia să urmeze cu rigoare tratamentul a crescut, rezistenţa la tratament este îmbunătăţită, la fel şi capacitatea de înţelegere a bolii de care suferă. În ciuda unei reputaţii negative a jocurilor video, legate de faptul că produc dependenţă şi încurajează un mod de viaţă sedentar, se dovedeşte că acestea pot ajuta bolnavii să abordeze mai eficient perioada tratamentului şi să suporte mai uşor simptomele bolii de care sunt afectaţi, potrivit doctorului Mark Griffiths de la Universitatea Trent din Nottingham. Acesta e de părere că jocurile video sunt utile în managementul durerii, concentrând atenţia departe de această senzaţie.


Sursa: www.jurnalul.ro

Saab Aero X deocamdata doar concept



In noul Saab Aero X se regasesc cunostintele si tehnologiile avansate a celor de la Saab in domeniul rezistentei si sigurantei.

Prezentat la Show-ul Auto de la Geneva din 2006, modelul Aero x de la Saab se face remarcat prin lipsa usilor si a montantilor de la parbriz. Acest fapt este posibil pentru ca Aero X foloseste sistemul de cupola preluat din industria aeronautica, care ofera soferului o panorama de 180 de grade si un acces mai usor in habitaclu.


Echipat cu tractiune integrala, Saab Aero X este propulsat de un motor BioPower V6 de 400 de cai putere, bi-turbo, care foloseste bioetanol, un carburant mai putin poluant.

Interiorul lui Aero X este lipsit de clasicele taste, butoane si ceasuri analogice. Combinand tehnologia derivata din industria sticlei si cea a instrumentelor de precizie, informatiile la bordul Aero X sunt prezentate in imagini tridimensionale.

Tot ce inseamna lumina la Aero X provine de la LED-uri. Stopul la acest model este reprezentat de o bara subtire, opaca, in care sunt montate LED-uri ce indeplinesc toate functiunile unui stop de spate.

Cu o caroserie usoara, din fibra de carbon si fara spoilere sau alte ornamente, tractiune integrala, suspensie controlata electronic si un motor puternic, Aero X promite sa atinga nivel de performanta ridicat. Simularea pe calculator anticipeaza un timp de 4,9 secunde pana la atingerea vitezei de 100 km/h, iar viteza maxima limitata electronic este de 250 de km/h.

Jan-Ake Jonsson, directorul de la Saab, a declarat ca Aero X demonstreaza ca Saab este in miscare si, totodata, acesta vorbeste despre increderea celor de la GM in Saab.

Sursa: www.rol.ro

Testele Naţionale: VARIANTA 56, extrasă pentru proba la matematică



Aproape 230.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a susţin astăzi proba la matematică, din cadrul Testelor Naţionale. Reprezentanţii ministerului Educaţiei au extras varianta cu numărul 56 pentru examenul de astăzi.


Variantele de testare, câte 100 pentru fiecare materie, au fost postate pe site-ul Ministerului Educaţiei încă din 15 ianuarie.

Profesorii au formulat multe variante de teste tocmai ca să excludă posibilitatea ca soluţiile să fie învăţate pe de rost. Procedura e aceeaşi: în fiecare zi de examen se va extrage o variantă de subiect, iar specialiştii consideră că dacă un elev a parcurs sistematic materia la clasă nu ar avea nici cea mai mică problemă să ia note de trecere.

Nota de la Testele Naţionale contează în proporţie de 50% la media de admitere în liceu.

Mâine elevii mai au de susţinut o singură probă - cea la istorie sau geografie. Rezultatele testelor naţionale vor fi afişate pe data de 24 iunie.

Varianta Extrasa,cale catre ea(click pe linkul de mai jos):

http://www.realitatea.net/media/document/document_001_00070015_1182319338_00.pdf





Icoanele Sfinte scoase din institutiile de invatamant



Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca pozitia exprimata de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii care a solicitat scoaterea din scoli a simbolurilor religioase este corecta si ca atare ea trebuie pusa in aplicare.

In urma hotararii Curtii de Apel, Ministerul Educatiei va trebui sa elaboreze norme interne prin care sa reglementeze prezenta simbolurilor religioase in scoli. Disputa legata de acest subiect a fost declansata in august 2006, atunci cand profesorul buzoian Emil Moise cerea presedintelui CNCD sa dispuna "anularea situatiei discriminatorii create prin prezenta obstinanta a simbolurilor religioase in holurile, cancelariile si salile de clasa - in afara orei facultative de Religie - ale Liceului de arta Margareta Sterian din Buzau", unde invata fiica sa, Teodora Moise, cat si in toate unitatile publice de invatamant din judetul Buzau.

DISCRIMINARE


Profesorul Emil Moise sustinea atunci ca predarea religiei in institutiile de invatamant publice constituie o discriminare impotriva persoanelor agnostice sau de alta confesiune decat aceea careia ii apartin simbolurile religioase expuse in scoala. Mai mult el considera prezenta icoanelor si o incalcare a dreptului fundamental la egalitatea de sanse, "deoarece prin acceptarea simbolurilor religioase unitatile publice isi asuma transmiterea (inclusiv) a valorilor de inferiorizare a femeilor, practicate de religia respectiva".

Sursa: www.ziarulcn.com

Adolescent zoofil prins in flagrant

Un american de 17 ani a fost filmat de o camera de supraveghere in timp ce facea sex cu un cal. Camera fusese montata de stapanii animalului dupa ce au constatat in trecut ca armasarul mai fusese agresat. Cand acestia au verificat filmarile camerei de supraveghere, au fost socati sa constate ca baiatul vecinilor facea sex cu armasarul lor.

Sursa: www.libertatea.ro

Becali isi ia insula in Grecia



Gigi Becali, patronul Stelei, a declarat pentru Libertatea ca vrea sa-si cumpere o insula in Grecia, pentru a fi mai aproape de manastirile de pe Muntele Athos.

'Intentionez sa cumpar o insula in Grecia, dar sa fie undeva langa Muntele Athos. Oamenii mei sunt deja acolo si se ocupa sa gaseasca ceva care sa-mi convina. Nici macar nu este foarte scumpa, ma costa in jur de trei milioane de euro', ne-a spus Becali.

Finantatorul clubului din Ghencea s-a intors duminica de pe Muntele Sfant, unde a contribuit cu bani pentru renovarea si modificarea Schitului romanesc Prodrom. 'S-au facut lucruri minunate la Muntele Athos, le mai dau 1,1 milioane de euro. Am dat pana acum 2,5 milioane de euro. Le-am spus ca vreau sa faca 40-44 de camere la Prodrom, pentru ca doresc sa merg cu intreaga echipa acolo. Cine vrea sa vina, nu o sa oblig pe nimeni. Eu unul daca stau o zi acolo, ma incarc. De spiritualitate are nevoie lumea', a spus Becali.

"O sa dau zilnic fuga cu salupa la calugari"

Acesta a completat: 'Pe acea insula vreau sa ii trimit in cantonament si pe jucatorii stelisti, dar o sa construiesc ceva special si pentru familia mea. O sa petrec cateva luni pe an acolo, sa fiu cat mai aproape de calugarii de pe Muntele Athos. Familia o sa se relaxeze pe insula, iar eu o sa dau zilnic o fuga cu salupa la calugari', a declarat presedintele PNG, Gigi Becali.

"Sunt de 100 de ori mai destept ca Borcea"

'Borcea sa inteleaga ca trebuie sa ne lase in pace, nu sa se dea el destept. Eu sunt de 100 de ori mai destept ca el, sunt alti conducatori mai destepti ca el, si mai bogati, Borcea e doar actionar. Cat are el, 10-15 la suta? Vrem sa curatam fotbalul si de el depinde asta. Trebuie sa inteleaga ca nu se mai poate aranja cu arbitrii', a mentionat Gigi Becali.

Isi cumpara si un munte!

La inceputul anului, seful Stelei a declarat ca vrea sa-si cumpere un munte in Romania. 'Am in plan sa gasesc o zona linistita, cat mai izolata de oameni.

O sa-mi construiesc o vila cu 30-40 de camere, in care sa aiba loc prietenii mei. Nu am stabilit inca in ce zona vreau sa fie situat muntele', a spus Gigi Becali pentru Libertatea in luna februarie a acestui an.

Sursa: www.libertatea.ro

Faceti cat mai multe dusuri si feriti-va sa iesiti afara intre orele 12-17



Temperaturi mai mari de 35 de grade. Asta ne asteapta in urmatoarele zile. Pentru a trece cu bine de aceasta perioada caniculara, trebuie sa aveti grija si sa luati cateva masuri de protectie. Iata ce puteti face pentru a trece mai usor de zilele cu temperaturi ridicate, potrivit specialistilor contactati de ziarul Libertatea.

-Hidratati-va corect. Hidratarea organismului este foarte importanta deoarece in perioadele caniculare corpul elimina, prin transpiratie, foarte multa apa, saruri minerale si vitamine. In acest sens este indicat sa consumati cat mai multe lichide. ?Sunt recomandati 2-4 litri pe zi, in functie de varsta si activitate, insa cel mai bine este sa ne hidratam cu legume si fructe zemoase care hranesc foarte bine organismul', ne-au spus specialistii.

-Evitati bauturile foarte reci, care favorizeaza transpiratia in exces, si cele alcoolice, care duc la vasodilatatie.

- Mancarea solida, grea, cu multe calorii, trebuie inlocuita cu multe salate ori supe si ciorbe racoroase, de legume.

-Evitati pe cat posibil sa iesiti afara la orele pranzului. ?Cei mai sensibili sunt copiii foarte mici sau batranii. Ei trebuie sa evite expunerea directa la soare, intre ora 10.00 si pana la apus', ne-au mai spus specialistii. Daca totusi iesiti afara este indicat sa va protejati capul cu o palarie sau o sapca si de asemenea sa va imbracati cu haine din materiale naturale, usoare, de bumbac sau de in, in culori deschise. Nu uitati nici ochelarii de soare!

-Daca stati in casa este bine sa aerisiti dimineata si sa tineti geamurile inchise la amiaza si seara cand temperatura de afara poate fi mai mare decat cea din interior.

-De asemenea, este bine sa faceti cat mai multe dusuri, dar nu reci, ci la temperatura camerei.

-In cazul in care ati stat mai mult in soare si aveti stari de rau, ameteli, probleme de respiratie sau dureri in piept, chemati urgent Salvarea.

Ce prevede Codul muncii

Angajatorii sunt obligati sa creeze angajatilor conditiile speciale desfasurarii activitatii in cazul in care temperatura depaseste 37 de grade Celsius timp de trei zile consecutiv. In acest sens, Ordonanta de Urgenta 99 din 29 iunie 2000 prevede ca fiecare angajat trebuie sa primeasca zilnic 2-4 litri de apa. 'Acolo unde acest lucru nu este posibil angajatorii vor lua, de comun acord cu reprezentantii salariatilor, masuri de reducere a duratei zilei de lucru, de esalonare pe doua perioade a zilei de lucru, pana la ora 11.00 si dupa ora 17.00 sau chiar intreruperea lucrului', ne-a declarat Adina Croitoru, purtator de cuvant al Ministerului Muncii. Patronii care nu respecta aceste obligatii pe timp de canicula risca amenzi de pana la 2.500 de lei.

Se anunta temperaturi de peste 35 de grade

Meteorologii prognozeaza pentru aceste zile vreme caniculara, cu cer variabil. Astfel, pana joi, cel putin, vremea va fi extrem de calda. Datele de observatie ale Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) arata ca in acest an vom avea parte de mai multe zile consecutive in care temperatura maxima poate depasi 35 de grade Celsius. 'Aceasta inseamna ca vor fi mai multe zile caniculare. Definitia pentru canicula este data de temperatura care este peste 35 de grade. Tot ce trece de acest prag termic inseamna canicula', ne-a declarat dr. Roxana Bojariu, climatolog in cadrul ANM.

Sursa: www.libertatea.ro

Alina Plugaru se intoarce la liceu



Vedeta porno Alina Plugaru s-a hotărât să-şi definitiveze studiile. Pentru că a fost nevoită să abandoneze şcoala, după ce a absolvit 11 clase, frumoasa blondă vrea să se întoarcă în bancă, pentru a termina şi clasa a XII-a. Astfel, actriţa va învăţa, din toamnă, la Liceul "Henri Coandă" din Capitală. "Am dosarul pregătit, trebuie doar să ajung să-l depun", ne-a spus Alina.

Chiar dacă până la primul clopoţel mai sunt încă trei luni, actriţa porno s-a pus deja cu burta pe carte. "Trebuie să ajung la nivelul viitorilor mei colegi. Aşa că trebuie să învăţ", povesteşte Alina, care nu s-a sfiit să ne mărturisească faptul că a plecat la târgul erotic de la Lisabona, unde este invitată, cu ghiozdanul făcut. "M-am apucat de citit Fefeleaga şi Baltagul. Învăţ la stand", ne-a spus actriţa. Aceasta lucrează, până pe 25 iunie, în acelaşi stand cu Ciociolina.

Sursa: www.click.ro