duminică, 17 iunie 2007

Soft32 - Romanesc,bun si cunoscut



Soft32,cel mai tare site de soft download dupa Soft Pedia si Dowload.Com continua sa satisfaca preferintele utilizatorilot.

Multi nu stiu ca Soft32 este romanesc defapt,el fiind pe primul loc in clasamentul Trafic.Ro de ceva timp.Eu , un inrait al donwloadurilor de softuri va recomand acest site,are tot ce vreti(games,web design tools,windows tools,mac tools,linux tools,EVERYTING) , in plus toate programele merg , nu contin errori,bugguri sau virusi.

So,use Soft.32 - www.soft32.com

Ciocu' Mic !

Chiar mi-a placut bancul asta:

-ALO!
-(in soapta) Daa...
-MAI, E ACASA MAMICA?
-(in soapta) Daaa..
-PAI, DA-MI-O SI MIE LA TELEFON!
-(in soapta) Nu poateee...
-PAI DE CE?
-(in soapta) E ocupata!
-BINE, TATA ESTE?
-(in soapta) Daaa...
-PAI SA VINA EL ATUNCI!
-(in soapta) Nu poateee...
-DE CE?
-(in soapta) E ocupat!
-BUNICA, MATUSA... SUNT?
-(in soapta) Daa...
-DA-MI PE UNA DIN ELE!
-(in soapta) Nu pooot... sunt ocupate!
-GRRR, DAR ALTCINEVA MAI E PE ACASA???
-(in soapta) Mai sunt doi politisti...
-BINE, DA-MI PE UNUL DIN EI!
-(in soapta)Nu pot... sunt ocupaati...
-DAR CE FAC, MAI???
-(in soapta) Ma cauta pe mineee

Venetia,prima care va disparea sub ape



Celebra publicatie Forbes a intocmit un clasament mai putin obisnuit, referindu-se la orasele care ar putea deveni istorie, pana la sfarsitul acestui secol. Somajul, cresterea nivelului marilor, eroziunea solului, seceta sunt doar cateva din motivele care ar putea face ca, pana in 2100, cel putin opt mari orase sa dispara de pe harta lumii. Printre acestea se numara metropole precum Detroit sau San Francisco, dar si orase-magnet pentru turisti ca Venetia sau Napoli.

Unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia, este si el in pericol sa devina istorie. Specialistii citati de Forbes sustin ca Venetia va fi inghitita de propriile ape. Deja orasul s-a scufundat in ultimii 100 de ani cu 24 de centimetri. Asta cu toate ca exista proiectul MOSE, datorita caruia se construiesc diguri mobile care sa apere 'Serenissima' de apele marii.

LOCUL 1- Banjul

Primul oras care ar putea sa dispara de pe fata Pamantului este capitala statului african Gambia, Banjul. Conform expertilor, in urmatorii 50 de ani, ea va fi 'inghitita' de apele fluviului Gambia si ale Oceanului Atlantic, al caror nivel va creste considerabil, din cauza schimbarilor climatice. De asemenea, geologii sustin ca orasul este amenintat si de eroziunea solului.

LOCUL 2 - Detroit

Metropola considerata capitala mondiala a automobilelor este orasul american Detroit. Potrivit datelor oficiale, in ultimii 50 de ani, populatia s-a redus cu mai bine de un sfert, ajungand la incredibila cifra de 950.000 de locuitori. Somajul a crescut simtitor, iar migratia este constanta.

LOCUL 3 - Ivanovo

Orasul Ivanovo din Rusia a fost considerat pentru o lunga perioada capitala industriei textile din fosta URSS. In prezent, Ivanovo se zbate in mizerie. Economia orasului e la pamant, poluarea este uriasa. De asemenea, rata migratiei si a mortalitatii sunt crescute.

LOCUL 4 - Ciudad de Mexico

Ciudad de Mexico e o metropola care ar putea ramane pustie peste doar noua decenii. Problema principala e, conform Forbes, lipsa de apa potabila. Deja aceasta este rationalizata, iar populatia a intrat in panica. Se incearca gasirea unei solutii pentru refacerea bazinului hidrografic al tarii.

LOCUL 5 - Napoli

Napoli este amenintat de o eruptie fara precedent a vulcanului Vezuviu. Conform declaratiilor specialistilor, trei sferturi din oras va disparea in numai cateva ore, acoperit de lava.

LOCUL 6 - San Francisco

Orasul american San Francisco ar putea disparea de pe fata Pamantului, conform unor geologi americani, din cauza unui cutremur fara precedent, despre care se spune ca ar putea avea loc in jurul anului 2086. In prezent, acest oras este unul dintre cele mai prospere de pe continentul american.

LOCUL 7 - Timbuktu

Orasul Timbuktu, din Mali, este alcatuit, in intregime, din asezaminte din nisip, extrem de firave. Conform specialistilor, orasul este o victima sigura a desertificarii. Locuitorii acestui oras nu vor mai avea pic de apa, oazele vor disparea, iar furtunile puternice de nisip vor distruge locuintele care oricum au o rezistenta scazuta la intemperii.


Sursa: www.libertatea.ro


Prima Scoala din Romania

In vremurile trecute, bisericile reprezentau cel mai important factor de educare si alfabetizare a comunitatilor. La poalele Tampei, in curtea Catedralei Sf. Nicolae din Scheii Brasovului, veche de mai bine de 500 de ani, isi deschide si astazi generos portile muzeul primei scoli romanesti.

Biserica detine o impresionanta biblioteca, 4.000 de carti vechi si peste 30.000 de documente, hrisoave, unicat in lume, zapise, registre si scrisori care constituie un tezaur pentru istoria si cultura neamului romanesc. O vizita prin muzeu este emotionanta. Bancile scrijelite unde se inghesuiau invataceii, calimarile de cerneala si tablitele pe care se scriau literele te indeamna sa le atingi.

'Dintre exponatele intalnite aici mentionam cateva titluri extrem de valoroase: "Cazania a II-a" (carte romaneasca cu invatatura) tradusa de protopopii Iane si Mihai, "Psaltirea", "Sbornicul", "Octoihul" si, bineinteles, tiparnita diaconului la care se poate lucra si azi', ne spune directorul muzeului, prof. Vasile Oltean.

Cum era si firesc pe atunci, mai intai s-a ridicat biserica, despre care au scris cronicile vremii in anul 1292. Apoi, un 'Omiliar' (carte de invatatura) din secolele XI-XII confirma existenta unui lacas de invatatura aici.

Primul document care atesta o biserica ortodoxa romana in Schei, Brasov, e Bula Papala din 25 decembrie 1399. ?ncepand cu anul 1559, limba de predare in aceasta scoala era romana.

Scoala noua, de piatra, a fost construita in 1597 prin osteneala protopopului Mihai, din fondul daruit cu draga inima de Aron Voda al Moldovei. Aici veneau sa cunoasca lumina invataturii toti copiii Brasovului. Intre 1821 si 1828, Anton Pann poposeste pentru catva timp in Schei si preda la aceasta scoala. Intre 1556 si 1588, diaconul Coresi impreuna cu alti colaboratori tiparesc primele carti de circulatie in romana, oficializand definitiv scrisul in aceasta limba.

In 1570, diacul Oprea scrie 'Octoihul Romanesc' (carte de cantari), iar opt ani mai tarziu, popa Voicu scrie 'Invataturi Morale din Vietile Sfintilor - cuvantari la sfinti si pilde de folos sufletesc'.

Unele carti se faceau pe atunci din piele de miel nenascut, pentru ca era foarte fina si neporoasa. Exista si acum expuse la muzeu astfel de raritati.

Icoana furata a vrut sa se intoarca la biserica

In 1993, a fost furata o icoana a Maicii Domnului din 1554. Preotul Vasile Prodea isi aminteste: 'Icoana a fost furata de un tigan. N-a vandut-o, in speranta ca va gasi intr-o buna zi un cumparator bun. Insa a fost prins. El a povestit politistilor ca, de fiecare data cand intra in camera unde ascunsese obiectul, il napadea transpiratia, tremura si se sufoca. Icoana parca dorea sa se intoarca in biserica. Tiganul aproape ca-si pierduse mintile'. In cele din urma, icoana si-a reluat locul in biserica.

Sursa: www.libertatea.ro

Deci,pe scurt,acesta a fost inceputul sfarsitului pentru copii...