sâmbătă, 14 iulie 2007

Elevi VARZA !

Catastrofa la doua licee din tara: toti elevii claselor a XII-a au picat la examenul de Bacalaureat. La Grupul Scolar Agricol Dabuleni, din judetul Dolj, si la Grupul Scolar Filipestii de Padure, din Prahova, candidatii care s-au prezentat la examen nu au promovat. Trist este faptul ca in Dolj toti elevii au picat la matematica, iar in Prahova, promovabilitatea a fost zero la limba si literatura romana.

Situatie dramatica la doua unitati de invatamant din tara, unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost zero, adica nici un elev care s-a prezentat la examene nu a trecut.

La Grupul Scolar Agricol Dabuleni, din jud. Dolj, din cei 84 de absolventi ai clasei a XII-a, opt nu s-au prezentat, iar ceilalti au picat la matematica, materie predata chiar de directorul institutiei de invatamant, Alexandru Dragnei. 'Cunosc situatia de la Dabuleni si stiu ca au fost toti respinsi.

Probabil ca nu au promovat examenul din cauza ca nu s-au pregatit', a declarat Geanina Chirigiu, inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Dolj. Aceasta a anuntat ca inspectorii scolari din judet vor desfasura o ancheta in acest caz.

Al doilea grup scolar unde examenul de Bacalaureat a reprezentat o adevarata catastrofa este cel din Filipestii de Padure.

Aici, din cei 32 de elevi inscrisi, 26 s-au prezentat la examen, si au picat in masa, de aceasta data, la limba si literatura romana. 'Nu au invatat, de ce sa pice altfel? Eu una am avut doi elevi cu situatia neincheiata, pentru ca nu au venit la ore', ne-a declarat Niculina Turlea, profesoara de chimie a scolii. 'Toti am picat la romana scris. Au fost foarte grele subiectele. La oral am luat aproape 7 si la scris m-a picat', ne-a spus dezamagit Constantin Geana, unul dintre elevi.

Rezultatele dezastruoase ale elevilor din Prahova si Dolj se pot vedea pe www.edu.ro la pagina Bacalaureat 2007. Listele figureaza cu 'respins' de la 'A' la 'Z'

Geoana jr si Nastase jr vor fi colegi la Liceul "Jean Monnet"

Fiul liderului PSD, Mircea Geoana, Alexandru, este, incepand de ieri, coleg de liceu cu baiatul fostului premier Adrian Nastase, Mihnea, la Liceul 'Jean Monnet' din Capitala. Alexandru Geoana a obtinut o medie la Capacitate de 9,50.

Colegul sau, Mihnea Nastase, a fost repartizat aici cu media de 8,33 pe care a avut-o la Capacitate. Pe de alta parte, fiul fostului ministru al integrarii, Anca Boagiu, va fi elev la liceul 'Miguel de Cervantes'. La acest liceu ultima medie de admitere a fost 7,80, iar Daniel Marian Boagiu a intrat cu media 8.

Fratele lui Adi de la Valcea, nota 2 la romana

Dupa patru ani petrecuti la Liceul de Arte din Rm. Valcea, fratele lui Adi de la Valcea a obtinut 'spectaculoasa' nota de 2 la limba si literatura romana, la Bacalaureat. Slaba sa pregatire nu i-a suparat insa pe membrii familei, deoarece Alin, in varsta de 19 ani, nu pierde vremea aiurea, ci isi castiga painea pe scena, alaturi de fratele sau. El face parte din trupa de acompaniament a lui Adi de la Valcea, in calitate de clapar.


Sursa: www.libertatea.ro

Niciun comentariu: