marți, 19 iunie 2007

Saab Aero X deocamdata doar concept



In noul Saab Aero X se regasesc cunostintele si tehnologiile avansate a celor de la Saab in domeniul rezistentei si sigurantei.

Prezentat la Show-ul Auto de la Geneva din 2006, modelul Aero x de la Saab se face remarcat prin lipsa usilor si a montantilor de la parbriz. Acest fapt este posibil pentru ca Aero X foloseste sistemul de cupola preluat din industria aeronautica, care ofera soferului o panorama de 180 de grade si un acces mai usor in habitaclu.


Echipat cu tractiune integrala, Saab Aero X este propulsat de un motor BioPower V6 de 400 de cai putere, bi-turbo, care foloseste bioetanol, un carburant mai putin poluant.

Interiorul lui Aero X este lipsit de clasicele taste, butoane si ceasuri analogice. Combinand tehnologia derivata din industria sticlei si cea a instrumentelor de precizie, informatiile la bordul Aero X sunt prezentate in imagini tridimensionale.

Tot ce inseamna lumina la Aero X provine de la LED-uri. Stopul la acest model este reprezentat de o bara subtire, opaca, in care sunt montate LED-uri ce indeplinesc toate functiunile unui stop de spate.

Cu o caroserie usoara, din fibra de carbon si fara spoilere sau alte ornamente, tractiune integrala, suspensie controlata electronic si un motor puternic, Aero X promite sa atinga nivel de performanta ridicat. Simularea pe calculator anticipeaza un timp de 4,9 secunde pana la atingerea vitezei de 100 km/h, iar viteza maxima limitata electronic este de 250 de km/h.

Jan-Ake Jonsson, directorul de la Saab, a declarat ca Aero X demonstreaza ca Saab este in miscare si, totodata, acesta vorbeste despre increderea celor de la GM in Saab.

Sursa: www.rol.ro

Niciun comentariu: